Вообичаено е поединците да си се обраќаат со Виe.

Оваа заменка, како и присвојната заменка Ваш, ја пишуваме со големи букви, но ниту вие, ниту вашите не сте точни во деловната и приватната кореспонденција. Така е и со заменката.

Ти и твоите

Кога пишуваме до институција или писмено се обраќаме на голем број луѓе, тие заменки ги пишуваме со мала буква (Го известуваме вашето училиште дека литературната вечер ќе се одржи…)

ИЗВОРНовости
претходниот член,Пандемијата го нормализираше пиењето штетни количини алкохол
Следната статијаВо Америка уште се вози југо

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде