9.8 C
Skopje
Tuesday, May 17, 2022

Атанаско Ѓорѓиев: Животот продолжува и по пензионирање на еден човек, го живее животот исто...

0
Атанаско Ѓорѓиев е член на Здружение за унапредување на националната култура „Диверзиум“ од Скопје. Тој секојдневно е вклучен во процесот на интеграција на старите...

Мила Тодоровска: Дом за стари лица е добра варијанта не само за изнемоштените лица,...

0
Мила Тодоровска од Дом за стари и изнемоштени лица „Сончев Дом“ секојдневно води грижа за старите лица. Нејзината желба да им помогне на старите...

Черепналкова-Трајкоска: Демократско општество значи општество во кое секој ги ужива своите права и истовремено...

0
Кои се правата на детето? Дали постои градација на права? Дали децата имаат само право или и должности? Кој треба да се грижи детето...

Проф. д-р Владимир Трајковски: Кај нас има случаи кога на штотуку излезени од студентски...

0
Проф. д-р Владимир Трајковски е редовен професор на Институт за специјална едукација и рехабилитација при Филозофскиот факултет во Скопје. Добитник е на наградата за...

Режисерката на филмот „Сестри“ Дина Дума: Во нашата земја жените не се присутни во...

0
Дина Дума е една од најуспешните режисерки на младата генерација во нашата држава.  Дипломирала филмска и тв режија на Факултетот за драмски уметности во Скопје...

Психолог Соња Угриновска: Наградата е мотивација за човек кој има развиено чувство за морал...

0
Соња Угриновска е лиценциран психолог, семеен и системски советник во Центарот за психофизичко здравје „Гаспар“ во Скопје.  Во интервјуто за Мој збор Угриновска ни откри...

Александар Ковиловски: Лицето со когнитивни дисторзии е многу поверојатно да навлезе во проблематични ситуации...

0
Александар Ковиловски е социолог и автор на книгата Рециклирање зад ѕидовите - Апекти од пенолошката пракса. Работи во казнено-поправен дом и се занимава со...

Јога инструктор за деца со аутизам Ирена Лозана: Дефектолозите и логопедите за жал се...

0
Ирена Лозана работи како јога инструктор за деца со спектар на аутистични нарушувања. Покрај тоа што Ирена е директно вклучена во процес на работа...

Специјален едукатор Јелена Спасовска: Од децата со атипичен развој можеме да научиме што е...

0
Јелена Спасовска е дипломиран специјален едукатор и рехабилитатор. Работи 9 години со деца со посебни потреби и е сопственик на дефектолошко-логопедски центар Детска светлина...

Хајрија Рамадани: Системот на насилници обично е таков што жртвата прво се изолира од...

0
Хајрија Рамадани е претседателка на Здружението за заштита на жртвите на насилството „Хајр“ во Република Србија. Здружението „Хајр“ активно се занимава со пружање на...
7,448FansLike

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!