Черепналкова-Трајкоска: Демократско општество значи општество во кое секој ги ужива своите права и истовремено...

Кои се правата на детето? Дали постои градација на права? Дали децата имаат само право или и должности? Кој треба да се грижи детето...

Проф. д-р Владимир Трајковски: Кај нас има случаи кога на штотуку излезени од студентски...

Проф. д-р Владимир Трајковски е редовен професор на Институт за специјална едукација и рехабилитација при Филозофскиот факултет во Скопје. Добитник е на наградата за...

Режисерката на филмот „Сестри“ Дина Дума: Во нашата земја жените не се присутни во...

Дина Дума е една од најуспешните режисерки на младата генерација во нашата држава.  Дипломирала филмска и тв режија на Факултетот за драмски уметности во Скопје...

Психолог Соња Угриновска: Наградата е мотивација за човек кој има развиено чувство за морал...

Соња Угриновска е лиценциран психолог, семеен и системски советник во Центарот за психофизичко здравје „Гаспар“ во Скопје.  Во интервјуто за Мој збор Угриновска ни откри...

Александар Ковиловски: Лицето со когнитивни дисторзии е многу поверојатно да навлезе во проблематични ситуации...

Александар Ковиловски е социолог и автор на книгата Рециклирање зад ѕидовите - Апекти од пенолошката пракса. Работи во казнено-поправен дом и се занимава со...

Јога инструктор за деца со аутизам Ирена Лозана: Дефектолозите и логопедите за жал се...

Ирена Лозана работи како јога инструктор за деца со спектар на аутистични нарушувања. Покрај тоа што Ирена е директно вклучена во процес на работа...

Специјален едукатор Јелена Спасовска: Од децата со атипичен развој можеме да научиме што е...

Јелена Спасовска е дипломиран специјален едукатор и рехабилитатор. Работи 9 години со деца со посебни потреби и е сопственик на дефектолошко-логопедски центар Детска светлина...

Хајрија Рамадани: Системот на насилници обично е таков што жртвата прво се изолира од...

Хајрија Рамадани е претседателка на Здружението за заштита на жртвите на насилството „Хајр“ во Република Србија. Здружението „Хајр“ активно се занимава со пружање на...

Блашка Ми Ева: Целта на уметникот е да ги поместува границите, да едуцира, да...

Блашка Ми Ева е ликовен уметник од Скопје. Дипломирала на факултетот за Ликовни уметности во Скопје, при што се стекнува со звањето - дипломиран...

Проф. д-р Анис Сефиданис: Историјата се повторува, приказната за судирот на модерниот човек и...

Проф. д-р Анис Сефиданис предава на Факултетот за применети информатички науки, машинска интелигенција и роботика при Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол...
7,849FansLike
262SubscribersSubscribe

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!