11.8 C
Skopje
Friday, September 30, 2022

Александар Ковиловски: Лицето со когнитивни дисторзии е многу поверојатно да навлезе во проблематични ситуации...

Александар Ковиловски е социолог и автор на книгата Рециклирање зад ѕидовите - Апекти од пенолошката пракса. Работи во казнено-поправен дом и се занимава со...

Јога инструктор за деца со аутизам Ирена Лозана: Дефектолозите и логопедите за жал се...

Ирена Лозана работи како јога инструктор за деца со спектар на аутистични нарушувања. Покрај тоа што Ирена е директно вклучена во процес на работа...

Специјален едукатор Јелена Спасовска: Од децата со атипичен развој можеме да научиме што е...

Јелена Спасовска е дипломиран специјален едукатор и рехабилитатор. Работи 9 години со деца со посебни потреби и е сопственик на дефектолошко-логопедски центар Детска светлина...

Хајрија Рамадани: Системот на насилници обично е таков што жртвата прво се изолира од...

Хајрија Рамадани е претседателка на Здружението за заштита на жртвите на насилството „Хајр“ во Република Србија. Здружението „Хајр“ активно се занимава со пружање на...

Блашка Ми Ева: Целта на уметникот е да ги поместува границите, да едуцира, да...

Блашка Ми Ева е ликовен уметник од Скопје. Дипломирала на факултетот за Ликовни уметности во Скопје, при што се стекнува со звањето - дипломиран...

Проф. д-р Анис Сефиданис: Историјата се повторува, приказната за судирот на модерниот човек и...

Проф. д-р Анис Сефиданис предава на Факултетот за применети информатички науки, машинска интелигенција и роботика при Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол...

Искра Донева: Најмногу од сѐ ме повредува тоа што оние што се трудат и...

Искра Донева е македонска писателка и поетеса со инспиративна животна приказна. Нејзиното име, натуралистички го отсликува нејзиниот карактер и нејзиното битие. Таа е искра...

Интервју со Кираџиева: За прекумерна тежина се нудат „магични“ пилули за слабеење, кои не...

Весна Кираџиева е атлетска репрезентативка на Македонија повеќе од 20 години, поранешна рекордерка и шесткратна шампионка на Македонија во маратон. Коавторка е на книгата...

Андријана Андриќ: Не треба да бидеме пасивни набљудувачи кои автоматски прифаќаат се што е...

Информациско загадување, медиумите постојано известуваат за пандемијата, црните хроники се ударни вести, психолозите се повеќе побарувани за помош и човечкото психолошко здравје е доведено...

Сашо Панговски: Денес живееме во општество и свет во кое за успех е потребно...

Сашо Панговски е кандидат за градоначалник на општина Ѓорче Петров и долгогодишен активист на „Движење Бојкотирам“. По образование е професор по филозофија, а во...
7,777FansLike
189SubscribersSubscribe

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!