18.8 C
Skopje
Monday, August 8, 2022

Планирањето на патување може да ви го подобри менталното здравје

Сега можеби не е вистинското време за патување и одмор. Но, тоа не значи дека планирањето на патувањето е исто така откажано. Има некои...

Ефекти на мерките за социјално дистанцирање врз соматско и ментално здравје кај луѓето

Пандемијата предизвикана со КОВИД19 придонесе да се смени начинот на живот на луѓето, нивни навики, нивната интеракција, комуникација и други аспекти од нивното дејствување. Поради...

Придобивки од сончевите денови

Сонцето е најголемиот, природен и бесплатен извор на енергија. За неговото суштинско значење за природата и човечката заедница сведочат мноштво симболи, обреди и митови...

Улогата на миленичето во домот

Домот е место на заедница на луѓе. Во современ контекст домот се сведува на место каде луѓето се прехрануваат, одмараат, се забавуваат и во...
7,448FansLike

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!