Собирање на токсините во нашето тело може да предизвика неколку абнормалности, како на пример прекумерено дебелеење, срцеви заболувања, пад на имунитет и сл.

Детокс терапиите се препорачуваат најмалку 2 пати во текот на неделата, а оптимално конзумирање на детокс терапиите е еднаш во текот на денот.

Ви препорачуваме три наефикасни детокс терапии:

Детокс чај

Детокс микс чај се состои од листови од нане, плод од бел трн, корен од глуварче, плод од сладок анасон, лист од магдонос, цвет од бозел , лист од орев и мечкино грозје.

Детокс чај помага при исфрлање на токсините и нема негативни нус ефекти врз здравјето.

clear glass cup with tea near brown ceramic teapot

Свежо цеден портокал со лимон

Цеден портокал и лимон се идеални за детоксикација на вашиот организам. Цедениот сок ќе го забрза вашиот метаболизам со што ослободувањето од отровите ќе оди значително побрзо и ефикасно.

orange citrus fruits with juice

Супа

Супа со зеленчук и помалку тестенини е идеална детокс терапија. Особено е ефикасна ако наместо регуларен оброк се зема чинија супа.

Електролитите од супата ќе се врзуваат со вода, ќе го поттикнат вашиот жед, а поголемо количество на вода помага во исфрлање на токсините од вашето тело.

cooked dish

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде