дома информација вест Терористите не се откажуваат од „Шарли Ебдо“ – Уште еден напад со...

Терористите не се откажуваат од „Шарли Ебдо“ – Уште еден напад со мачета во близина на канцелариите на Шарли Ебдо

697
0

Утрово се случи напад со мачета во Париз во близина на поранешните простории на Шарли Ебдо, местото на нападот во јануари 2015 година, во 11-от арондисман во Париз.

Четири лица се повредени, а двајца се во сериозна состојба, пренесува Ле Паризиен.

Меѓу повредените има вработена во продуцентската куќа Премиер Лајнс, соседи на поранешните простории на сатиричниот весник и жена од компанијата Бокод.

Сите повредени се пренесени во болница.

Извор: BFRMTV / Канал5