Пред неколку недели во јавноста одекна вест за смрттна на родилка од Куманово која ден по породување во болницата во Врање ја изгуби битката со корона вирус.

Александар стекнал 2,60 килограми и е симнат од респиратор во текот на вчерашниот ден, а неговата здравствена ситуација е стабилна.

Лекарите најавуваат наскоро отпуштање од болницата во Врање каде што во изминатиот период беше згрижен Александар.

Сопругот на починатата Бранкица ова вест ја прима како убава вест после трагедијата низ која ова семејство помина.

СИН ПРЕМИНУЛЕ ПОРОДИЉЕ ИЗ ВРАЊА НИЈЕ ВИШЕ НА РЕСПИРАТОРУ: Александар добио 260 грама, тата Бранислав га чека

Извор: Novosti.rs