дома информација вест Последици од КОВИД19 се чувствуваат и после 6 месеци кај излекуваните пациенти

Последици од КОВИД19 се чувствуваат и после 6 месеци кај излекуваните пациенти

772
0

Во медицинската пракса се забележани случаи на повторно заразување со КОВИД19, но и последици кај излекувани пациенти што долго време се чувствуваат.

Излекуваните пациенти често се жалат на болки во градите, а понекогаш и сериозни потешкотии за доаѓање до воздух и нормално дишење.

Студија на неколку лекари потврди дека најголем дел од излекуваните пациенти имаат и оштетување на срцевиот мускул.

Животот пред болеста и после болеста не е ист и покрај тоа што ќе се излекувате – вели Игор.

Игор Џантар (43) открил дека е позитивен на корона вирус на 6ти Март, а тврди дека до ден денеска ги чувствува симптомите на вирусот и покрај тоа што сега не е заболен со корона и не го шири вирусот.

Извор: Novosti.rs