Севернокорејците, но и странците кои живеат во таа земја, мораат да бидат многу внимателни, бидејќи можат да останат без глава дури и поради најмалите злосторства.

Светот е шокиран од веста дека севернокорејската армија убила и потоа го запалила телото на службеник од Јужна Кореја кој се обидел да влезе на територијата на Северна Кореја.

Сепак, овој ужасен настан не треба да изненадува, со оглед на бруталноста на режимот таму.

Во Северна Кореја, властите предводени од Ким Јонг Ун редовно погубуваат свои службени лица, кои, поради некоја причина, престануваат да бидат на негова милост.

Меѓу неговите жртви има и членови на неговото семејство. А што е со обичните луѓе? Севернокорејците, но и странците кои живеат во таа земја, мора да бидат многу внимателни, бидејќи можат да останат без глава дури и поради најмалите злосторства. Еве неколку навидум безопасни работи што можат да доведат до најстрога казна во Северна Кореја:

  • Алкохол
  • Гледање на ТВ
  • Религија
  • Музика
  • Комуникација со надворешен свет
  • Патувања во странство
  • Порнографија