дома информација вест И покрај протестите во Црна Гора, Мило Ѓукановиќ заминува во опозиција

И покрај протестите во Црна Гора, Мило Ѓукановиќ заминува во опозиција

737
0

Новата влада на Црна Гора ќе биде формирана до крајот на септември и најдоцна во првите денови од октомври, објави вчера Милан Кнежевиќ, еден од лидерите на Демократскиот фронт и Коалицијата за иднината на Црна Гора.


Државната изборна комисија се очекува да ги објави конечните резултати до недела вечер или понеделник наутро, кога започнува рокот од 15 дена за конституирање на парламентот.

По новото свикување, троица лидери на – „За иднината на Црна Гора“ на Здравко Кривокапиќ, „Мирот е нашата нација“ на Алекса Бечиќ и „Црно-бело“ на Дритан Абазовиќ ќе му испратат писмо на претседателот Мило Ѓукановиќ да има мнозинство за Владата.

Од конечните резултати, Црна Гора е поделена само со повтореното гласање во Петњица, каде се регистрирани 427 гласачи и резултатите не можат да го променат исходот на изборите.

Извор: Novosti.rs