Поради забавата, по која беа утврдени десетина коронавирусни инфекции, цела генерација на познатото угостителско училиште ЕХЛ од Лозана мора да биде ставена во карантин.

Според изјавата на надлежните органи на кантонот Вад, 2.500 студенти се во карантин.

Забавата се одржа пред воведување на построги мерки, а поради карантин, учениците ќе треба да следат настава од далечина.
ЕХЛ се смета за едно од најдобрите угостителски и хотелски стручни училишта, на кое учествуваат студенти од целиот свет.

Во моментов во EHL студираат 3.400 студенти од повеќе од 100 земји, а странците треба да издвојат околу 160.000 франци за четиригодишни студии.

Извор : B92 ;