дома информација вест Денеска започнуваат со настава училиштата низ Косово и Албанија

Денеска започнуваат со настава училиштата низ Косово и Албанија

60
0
First grade students sit in a classroom on their first day of school at Hashalom elementary school in Mevaseret Zion on September 1, 2019. More than 2 million students attend school today across Israel. Photo by Flash90 *** Local Caption *** áéú ñôø ëéúä à ëúä úìîéã éìãä úìîéãéí éåí øàùåï ùðä çãùä

Денеска училиштата во Косово и Албанија ќе започнат со работа.

Одлуката за почеток со работа на училиштата беше донесена од страна на министерствата за образование и наука во консултација со стручни лица.

Наставата ќе се одвива под посебни протоколи, а и двете држави имаат предвидено алтернативи во случај на затворање на некое од училиштето поради случаи на корона вирусот.

Министерствата на владите на Косово и Албанија најавија дека се обезбедени услови за далечинско учење и дека се подготвени за одговор на сите можни сценарија.

Извор: Сител

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде