Прашање: Јас сум бисексуална жена во хетеросексуална врска. Ние сме заедно три години, а пред околу една година му реков дека сум заинтересиран да ја истражам мојата сексуалност со жени.

Тој беше толку неверојатен и поддржувачки и ние ефикасно ја управуваме ситуацијата поставувајќи јасни граници. Се борам да ја најдам најдобрата авенија за да најдам други жени кои би биле подготвени да споделат сексуално искуство со мене и да прифатат дека имам партнер. Немам самодоверба и често се чувствувам како да не сум доволно „хомо“.

Исто така, не се чувствувам многу пожелно за другите жени. Како треба да им пристапам на моите сексуални истражувања?

Одговор: Потребно е време и енергија да се најде заедница во која ќе се чувствувате безбедно и прифатено. И никогаш не е лесно; за жал, процесот вклучува преземање на некои ризици да бидат одбиени, засрамени, па дури и исмевани.

Само бидете храбри и одлучни, и пред сè, знајте дека има многу други луѓе како вас, со слични чувства и предизвици.

Вашиот прв чекор може да биде консолидирање на вашата верба во сопствената посакуваност.

Ако некое лице чувствува дека е привлечна, таа ќе биде привлечна и за другите.

Откако идентификувавте индивидуа или заедница со која се чувствувате пријатно, следете ја својата интуиција и – и покрај вашите стравови – обидете се да постапувате со доверба.

Да се ​​има воздух на самоувереност е еден од најдобрите начини да се приближат другите.

Памела Стивенсон Коноли е психотерапевт со седиште во САД, специјализирана за лекување на сексуални нарушувања.

ИЗВОРГардијан
претходниот член,Не се опасни лажните вести, туку некритичната публика!
Следната статијаСовети како да ја зголемите мотивацијата за тренинг?!

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде