Интервју со Бранко Прља: Главниот проблем на современието не е недостаток на време, туку...

Бранко Прља е македонски писател и графички дизајнер чие што творештво се смета за основоположничко на неколку жанрови во македонската книжевност. Тој е основач...

Чија победа ќе биде изборната победа?

Која и коалиција да ја формира новата влада ништо посебно нема да се смени во претстојниот мандат на новата влада. И понатаму ќе имаме...

Интервју со Цуцуловски: Што ќе му е на политичарот подлизурко и каква корист ќе...

Љубомир Цуцуловски е поранешен професор на Институтот за филозофија при Филозофски Факултет во Скопје и еден од најафирмираните и најугледните интелектуалци во Македонија. Цуцуловски...

365+ 24/24

Ние, луѓето, сме единствените суштества кои ги усогласуваме нашите животи засновани на временска референца. Така, како што живееме во неизмерно интензивен свет, така копнееме...

Интервју со Денис Бојаров: Интеракцијата со читателите е нераскинлива!

Денис Бојаров е автор на книгата „Нека играат децата“. И покрај тоа што книгата скоро излезе од печат таа е една од најкоментираните книги...

Инстант време и човековата среќа

Сите ние сме генерално слични, сите луѓе околу вас може да бидат тотално различни личности, со сопствени потреби и желби, со идеали и морални...

Македонските патишта и автопатишта

Целиот политички естаблишмент се сопнува на едно и исто перенијално прашање за инфраструктурното подобрување, односно прашањето за македонските патишта и автопатишта. Од добрата состојба...

Нема да може: Логика на селска невеста

Само со Европската унија може да има решенија за косовскиот проблем, затоа што секој што сака да влезе во ЕУ, мора да разговара со...

Палење на превезот

Во изминатите неколку недели, неколку црни жени излегоа на Твитер во врска со вознемирувањето што го доживеаја на протестите на „Black Lives Matter“ во...

Што ќе се случи после избори?!

Предизборната кампања е во тек, нема да имаме мир неколку дена, ќе не бркаат со пиштол на информации, ќе ни сервираат секаква пропаганда, ќе...
7,849FansLike
262SubscribersSubscribe

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!