13 C
Skopje
Sunday, February 28, 2021

Листа на светски владини функциониери кои имале корона вирус

Владини функционери кои досега биле регистрирани како случај на корона вирус: Едуардо Ано: Филипинскиот секретар за внатрешни работи...

Животот на мигрантите е помалку вреднуван од живот на животни

Вчера на патот Струмица-Штип на клучката кај Радовиш се случила сообраќајна незгода во која животот го загубиле 2 мигранти од Сирија.

Колку доследно се спроведува Закон за заштита на потрошувачите во Македонија?

Според Закон за заштита на потрошувачите (Сл. весник на Р. Македонија бр.38/4 од 17.06.2004 година) се дефинирани односите на пазарот, особено односите...

Мразот на Грендланд се топи со огромна брзина, глобалното затоплување ќе нанесе многу промени...

По пвоод глобалото затоплување научниците од Охајо спроведоа истражување. Истражувањето покажа дека ледот се стопил до точка кон...

Исто име фигурира и во Полициски билтен за обид за убиство и како автор...

Познато е дека, публицистичката дејност насекаде низ светот не е стандардизирана, не поминува контрола на квалитет и се што ќе се издаде...

Кој ја слави годишнината од потпишување на Охридски рамковен договор?!

Охридскиот рамковен договор е договор за внатрешното уредување на малцинските права во Република Македонија, потпишан на 13 август 2001 година помеѓу претставниците на тогашните најголеми политички партии...

19 години од неправдата кај Карпалак, загинати 10 припадници на АРМ надвор од зоните...

На само 5 дена пред склучување на т.н „Охридски Рамковен мировен договор“ се случи ужасна трагедија кај месноста Карпалак во близина на...

Голем број од населението има имунитет на корона вирусот иако не ја „прележале“ болеста

Истражувачите во Германија и Велика Британија откриле дека 35% од оние кои не добиле ковид имаат Т-клетки, што ги штити од вирусот.

Култура на носење маски

Медицинските маски преку „инвазија се населија“ во скоро сите простори во кои се групираа луѓето. Освен во хирушките оддели и медицинските средини,...

Пораст на активно население, мажите и натаму подоминантни од жените

Пораст на активното население во земјава се бележи во изминатиот период од 10 години. Статистиката покажува дека лани...
2,488FansLike

Recent Posts

Trending Now