7.8 C
Skopje
Monday, November 29, 2021

Денеска не можеме да го замилиме животот без неа, а еве кога се појавил...

Првиот англиски патент под категоријата „Машини за перење“ е издаден во 1691 година. Цртеж на рана машина за перење се појави во јануари...

Како висок крвен притисок и дијабетис влијаат врз менталните состојби кај луѓето?!

Високиот крвен притисок и дијабетесот доведуваат до промени во мозокот што го нарушуваат размислувањето и помнењето, сугерираат истражувањата. Лекарите испитувале скенирање на мозокот и медицински...

Експеримент на јапонски научници потврдува дека е можен живот надвор од Земја

Научниците кои закачија низа бактерии од надворешната страна на Меѓународната вселенска станица се зачудија кога откриле дека преживеал три години, на отворен простор. Во експериментот,...

Неколку основни постулати на здравата исхрана

Концептот „здрава исхрана“ стана доста популарен, а се чини дека не постои човек на светот кој барем еднаш во животот не се сретнал со...

Како да ги победите злите јазици:

Луѓето имаат различни пристапи во комуникација и тие односот со другите луѓе го разбираат низ конфликт или низ соработка. Сепак не постои личност која...

Како треба да изгледа содржината на една чинија дневно која ви го чува здравјето

Според СЗО за здрав човек се смета оној кој јаде барем по еден оброк во текот на денот со лажица. Тоа значи дека здравиот...

Како да го препознаете јазикот на љубовта?

Многу работи личат на љубов, но не се љубов. Често се случува да мислиме дека сме биле заљубени, иако од временска дистанца чувството нема...

Што открива за вас начинот на кој јадете?

Вие сте тоа што го јадете, но и тоа на каков начин јадете открива многу за вашиот карактер и вашиот однос кон работите околу...

Сликање со светлина: Новите нанопулсирања точно го контролираат интензитетот на пренесената светлина

Со сјај на бела светлина на стаклен слајд опремен со милиони ситни столбови од титаниум диоксид, истражувачите од Националниот институт за стандарди и технологија...

Четири руски методи за лекување на утрински мамурлак после „весела ноќ“

Потрошувачката на алкохол во Русија останува меѓу највисоките во светот. Според извештајот на Светската здравствена организација од 2011 година, годишната потрошувачка на алкохол по...
7,448FansLike

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!