Од особено значење во човечкото тело, магнезиумот е за здравјето на коските, забите и зглобовите, а исто така помага во намалување на стресот и добриот сон.

Недостаток на магнезиум во организмот најчесто се јавува поради забрзан начин на живот, но и прекумерно внесување на алкохол, кофеин и шеќер.

За да го надоместите недостатокот на магнезиум, постои начин сами да направите одлично масло кое ќе ви помогне да го зајакнете имунитетот и здравјето.

Неопходно е:

  • ½ Кристални чаши со магнезиум хлорид
  • ½ чаши дестилирана вода
  • Стаклена тегла
  • Пластично или стаклено шише со спреј

Варете дестилирана вода. Истурете го магнезиум хлорид во тегла и истурете ја со врела вода и добро се мешајте додека кристалите не се растворат целосно во водата.

Оставете да се излади целосно на собна температура и истурете во шише со прскалка.

Можете да го чувате растворот до шест месеци на собна температура.

Употреба

Попрскајте ги рацете, нозете и стомакот неколку пати на ден.

Отпрвин, ќе почувствувате пецкање кога ќе го нанесете растворот на вашето тело, но тоа е нормално и не треба да се грижите.

По некое време на редовна употреба, сигурно ќе почувствувате позитивна промена.