За некои, флертувањето со смс е неверство, додека полибералните луѓе го сметаат сексот само за изневерување. Статистиката покажува дека она што го сметаме за предавство зависи и од полот.

Студијата на BBC Radio 5 Live собра интересни податоци од 2.066 Британци на темата што претставува измама за нив.

Најшокантен податок е дека само половина од анкетираните мажи веруваат дека бакнежот е изневерување, додека истото мислење го делат дури 73 отсто од жените.

Меѓутоа, кога станува збор за сексот, мислењата на претставниците на двата пола биле слични – 94 отсто од жените го доживуваат сексот како изневерување, а само 89 отсто од мажите го делат истото мислење.

Неодамна, компанијата Супердраг, која го спроведе своето истражување на група од 2.000 Американци и Европејци, исто така одлучи да дознае повеќе за неверството.

Резултатите од оваа студија се нешто пооптимистички – бакнежот е измама за 88,5 отсто од жените и 80,7 отсто од мажите.

Супердраг, исто така, испитуваше како луѓето ги перцепираат другите форми на измама.

70,8 отсто од жените и 62,7 отсто од мажите велат дека и гушкањето е изневерување.

52,6 отсто од жените веруваат дека држењето за рака е изневерување, а 46,4 отсто од мажите го делат истото мислење.

Најголемите разлики се гледаат во прашањето за зближување со некого на емоционално ниво: дури 70,8 отсто од жените веруваат дека тоа е измама и предавство, наспроти 46,4 отсто од мажите.

Во врска со горенаведените податоци, имаме еден совет – ако не знаете дали вие и вашиот партнер имате слична идеја за тоа што е неверство, тогаш само треба да разговарате за тоа.

ИЗВОРNajzena.rs
претходниот член,Добар vs. лош шеф
Следната статијаНепостои такво нешто како „голема тага“ или „мала среќа“

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде