дома информација вест 35 годишна велешанка без претходни коморбидитети е една од жртвите на корона...

35 годишна велешанка без претходни коморбидитети е една од жртвите на корона вирусот во Македонија

768
0

Според денешната статиска, регистрирани се нови 103 случаи на корона вирус и троица поичинати.

Помеѓу починатите е и жена од велешкото село Бузалково и е младата жртва која се најде во денешната статистика на починати од Ковид – 19.

Според официјалните податоци од Министерството за здравство во медицинските записи не постои запис за претходни коморбидитети кај младата пациентка на 35 годишна возраст.

Во наредните неколку дена ќе се испитува која е можната причина за смртта на младата жена од велешко која во изминатите денови се лекувала на Инфективната клиника во Скопје.

Извор: Фокус