дома информација вест 10ти Октомври – Меѓународен ден на менталното здравје

10ти Октомври – Меѓународен ден на менталното здравје

40
0

Светскиот ден на менталното здравје се одбележува на 10 октомври секоја година.

Општа цел да се подигне свеста за проблемите со менталното здравје низ целиот свет и да се мобилизираат напорите за поддршка на менталното здравје.

Денот дава можност за сите засегнати страни кои работат на проблеми со менталното здравје да зборуваат за нивната работа и што треба уште да се стори за да се направи грижата за менталното здравје реалност за луѓето ширум светот.

За менталното здравје е од исклучително значење менталната хигиена која се заснова на познание и примена на психолошки техники и редовни посети на писхолози и психијатри.

Извор: who.int

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде