дома информација вест Ѓукановиќ му порача на митрополит Антилохије дека нема да може да изгради...

Ѓукановиќ му порача на митрополит Антилохије дека нема да може да изгради веќе никогаш ниту еден храм на Цетиње

745
0

Нема причина да не дојде до промена на владата во Црна Гора, рече црногорскиот претседател Мило Ѓjукановиќ, додавајќи дека „оние што ја слават победата, со право ја слават“.


Тој ја обвини Србија за „хранење на националистичката уста поради формализирање на независноста на Косово“ со нејзиниот став кон Црна Гора и му рече на митрополитот Амфилохије дека нема да може да гради храм во Цетиње.

Во одреден момент се појавува комбинација од различни околности, кои на 30 август го дадоа пресекот што го дадоа. Ние постојано победувавме, тие победи никогаш не биле толку триумфални за да се доведе во прашање демократскиот карактер на црногорското општество. Тековната промена на владата не ја направи позицијата на проевропска политика во Црна Гора недостојна. Ние сме претставени во идниот парламент со еден пратеник помалку од мнозинството, тоа е малку поместено, но јас не гледам ништо драматично во тоа и нема капитален заклучок – рече ЃУkукановиќ како гостин на ТВ ФЕЈС, пренесува „Вијести“.