„Да умре Новак е наша желба“, е одвратниот графити што се појави на една куќа во центарот на Сплит.

Сплит одамна е место каде екстремистите стануваат развратни и насилни, и обично поминуваат без последици и неказнети.

Навредите против организацијата „Адрија Тур“ што организираше тениски настан во Сплит се раширија на социјалните мрежи, а заедно со нив и жестоки и морбидни коментари упатени кон најдобриот тенисер на светот – Ѓоковиќ.

Во средата, славниот кошаркар, од Сплит, Дино Раѓа, го привлече вниманието на локалната јавност на социјалните мрежи дека е неправедно да го нападнат Новак, кога пред само неколку дена го држеа на рамо, го викаа спасител на сезоната.

Многумина овој графит во Сплит во кој се прогласува „смрт на Ѓоковиќ“ го протолкува како провокација на Хрватите кон српските спортисти и спортски амбасадори.

Извор: novosti.rs