Загреб – Хрватската тајна служба СОА објави извештај во кој зборува за Србија, Црна Гора, но и за другите земји во регионот.

Србија продолжува да се стреми да ги балансира односите меѓу Русија и Западот во областа на надворешната политика и безбедноста“, стои во шестиот јавен извештај на хрватската тајна разузнавачка служба СОА, пренесува Новости.

На пример, како кандидат за членство во ЕУ, Србија сè уште не ги следи рестриктивните мерки на ЕУ кон Русија. Во текот на оваа година, Србија стави значителен фокус на јавно промовирање на зајакнување на односите со Кина”, се вели во извештајот на СОА.

Извор :B92 ;