Д.М. (21) од Смедерево е уапсена поради постоење основи на сомнение дека сторила кривично дело запоставување и злоупотреба на малолетничка.

Имено, таа е осомничена дека го оставила своето двегодишно дете само неколку дена во заклучена куќа.

Осомничената беше приведена до 48 часа, по што заедно со кривична пријава ќе биде донесена до основниот јавен обвинител во Смедерево.

Извор : Kurir rs ;