77-от филмски фестивал во Венеција започна на 2 септември, и ќе трае до сабота, 12 септември, и покрај епидемијата на вирусот корона, која досега откажуваше многу фестивали и слични настани, или ги принудуваше организаторите да сторат сè на Интернет.


Познати филмски ѕвезди веќе започнаа да пристигнуваат во Венеција, повеќето традиционално со чамци и бродови, а меѓу првите пристигнаа Кејт Бланшет, Тилда Свинтон, Тејлор Хил …

Извор : Still ;