Владата донесе одлука времено да ја суспендира одлуката за флексибилно работно време за сите вработени во државната управа.

Наместо сегашното работно време од 07.30 до 15.30 и од 08.30 до 16.30, од први октомври за сите ќе важи работното време од 08 до 16 часот.

Флексибилното работно време почна да се применува од 1 септември 2017 година.

Со одлуката се утврди почетокот на работното време да биде помеѓу 7.30 и 8.30 часот, а завршетокот помеѓу 15.30 и 16.30 часот, со вкупно времетраење на работниот ден од осум часа.

претходниот член,Временска прогноза
Следната статијаПутин ќе се вакцинира со руската вакцина против КОВИД19

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде