дома информација вест Уапсени троица кумановци кои регрутирале луѓе за во ИСИС

Уапсени троица кумановци кои регрутирале луѓе за во ИСИС

808
0

Триоица терористи од Куманово се уапсени утринава.

Во полициска акција на припадници на специјалните сили од Скопје и Куманово уапсени се троица кумановци кои во изминатиот период планирале терористички акции.

Имено, тие регрутирале кадар од Македонија кој требал да се вклучи во операциите на ИСИС.

Идентитетот на троицата терористи ќе биде познат во текот на денот, по официјалното соопштение на Министество за внаштрени работи.

Извор: Канал5