Судбината на мувата што предизвика сè да се случи не е позната, а несреќниот сопственик на куќата сега е во локалниот камп.

Еден човек во Франција разнесе дел од својата куќа додека се обидуваше да фати мува. Еден искусен господин во своите 80-ти години подготвувал вечера кога слушнал досадно зуење на мува.

Тој зеде електричен рекет за мува и започна да мавта со него во надеж дека ќе ја убие мувата, но во неговиот дом во француското село Парк-Шенан, инсталациите за гас не беа направени добро, што резултираше со постојано истекување на гас. Реакцијата на тој гас и електричниот рекет предизвика експлозија, уништувајќи ја кујната, а покривот на куќата беше делумно оштетен.

Локалните медиуми јавуваат дека неименуван човек успеал да ја напушти куќата на време и се здобил само со полесен изгореник на раката.

Судбината на мувата што предизвика сè да се случи е непозната, а сопственикот на куќата сега е во локалниот логор додека неговото семејство помага во санирањето на куќата.

Извор : Alo rs ;