Веста за смртта на славната докторка – пластичен хирург д-р Виолета Скоробац Ашанин ги вознемири нејзините најблиски и познаници, особено заради начинот на кој таа крена рака кон себе.

Имено Виолета си го одзела својот живот со забодување на нож директно во нејзиното срце во нејзиниот стан и тоа во присуство на својот син и својот сопруг. Начинот на кој си го одзела животот е појава која психијатрите ја толкуваат како невообичаена за самоубиствата кои обично се предизвикани со осаменост и депресија или недостаток на смисла за живот.

Психијатрите се согласуваат дека ова е ритуално самоубиство, со кое таа најверојатно сакала да испрати порака. – Самоубиствата обично чекаат да бидат сами, а потоа да си го одземат животот, обично со голема доза апчиња, скокање од прозорец, виси или пресекуваат вени.

Сепак, таа одлучи да се самоубие додека, како што јавија медиумите, и нејзиниот сопруг и синот биле во станот, па убеден сум дека таа најверојатно сакала да каже: „Ќе се самоубијам, така да ме сакаш“, изјави истакнан белградски психијатар за Новости.

Извор: novosti.rs