Во мигрантскиот центар кај Бихаќ во текот на вчерашниот ден се случил инцидент на кој била повикана да реагира и полициска служба.

Имено стотина мигранти во мигрантскиот центар најпрво започнале вербална расправија која завршила со тепачка во која учествувале повеќе од стотина луѓе.

Жителите на околината и сведоци на настанот, изјавуваат дека слушнале и пукање со огнено оружје неколку пати во времетраењето на расправијата.

Невообичаено, според жителите на околината на мигрантскиот камп е од каде мигрантите поседуваат огнено оружје кое го искористиле во текот на расправијата вчера.

Извор: Novosti.rs