Онкологијата го доби производот што им помага на пациентите со карцином. Неодамна, европските медицински научници, во соработка со бугарските бели мантили, го донесоа на пазарот Витацептин, неопходен производ за болни од карцином како и за луѓе изложени на смртоносната болест која брзо се шири на светски рамки.

Имало многу напори за производство на лекови и додатоци на исхрана кои покажуваат најдобри карактеристиките што одговараат за неопластичен лек за пациенти со карцином.

VITACEPTIN е резултат на долгогодишните напори да се најде производ од природно потекло кој го поддржува имунолошкиот систем и покажува антиоксидантна активност, како и пропишува антитуморни елементи.

Идејата за развој на „Витацептин“ вклучувањето на нови биолошки активни супстанции со антиинфективни и анти-туморен ефект како придружна терапија против рак, како и за борба против невродегенеративни заболувања.

Целта е да се помогне во решавањето на важни глобални проблеми со кои се соочуваат здравствените и социјалните системи, како што се тумори и одредени бактериски, вирусни и паразитски инфекции.

Извор: Алсат-м