Поради обилните врнежи од дожд, водостоите на реките во западна Србија се зголемуваат и се излеваат.

Во прекин е сообраќајот на повеќе регионални патишта, како и на Ибарска магистрала.

Поплавено е повиќе од 700 домаќинства, а река Љубовиѓа сруши два моста во Љубовија, мала општина во западна Србија.

Во текот на денот се очекува обилни врнежи од дожд и на централна и јужна Србија.

Извор: telegraf.rs