дома информација вест Платформата за учење на далечина се уште се тестира додека пристигнуваат реакции...

Платформата за учење на далечина се уште се тестира додека пристигнуваат реакции за нејзината ефиканост

743
0

Во моментот се врши тестирање на онлајн платформата за спроведување на наставен план преку далечинко учење.

Од министерството соопштуваат дека во моментот се тестира успешноста на платформата и дека верзијата може да подлежи на последици:

Министерството за образование и наука, информира дека течат тестирањата на единствената Национална платформа преку којашто ќе се одвива наставата од далечина од први октомври годинава. Тестирањето е дел од постапката за постигнување на целосна функционалност на платформата, и во тест фазата се детектираат и надминуваат сите предизвици – соопштија од Министерството

Во меѓувреме пристугнуваат реакциии дека палтформата не е доволна за исполнување на наставните цели и е полна со недостатоци.