Црногорскиот туризам е пред тешки искушенија, сеуште нема ни на повидок дека престојнава летна сезона ќе има гости и порано имаше откажување на резервации, ама сега корона пандемијата си го направи своето.

Иако сеуште сме на почеток на летото, летна сезона не се ни насетува. Поради пандемијата, предзесона оваа година не ни имаше, а гледајки и по откажување на резарвациите нема да има главна сезона.

Закупците на плажите велат дека ова е невидена слика на црногорските плажи, нема туристи, нема никој, плажите се спремни, баровите сеуште не се отворени.
Ама се надеваат дека првите туристи ќе пристигнат во првата декада на јули.

Малата плажа на Улцињ во ова време на предходните години беше преполна со туристи, сега е скоро празна.

Извор: novosti.rs