дома информација вест Одобрување на постапка за нов договор за услугите за платен промет

Одобрување на постапка за нов договор за услугите за платен промет

92
0

Владата на седница даде согласност АД „Пошта“ да отпочне постапка за преговори за склучување на нов договор за соработка со банка преку која ќе ги врши услугите од платен промет.


Досега, АД „Пошта“ ги вршеше услугите од јавен промет преку „Еуростандард банка“, но по отворањето на стечајната постпка на банката, АД „Пошта“ остана без можност да ги извршува овие услуги.

Извор : Вечер ;

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде