На петтиот загрепски полумаратон еден забележан е смртен случај на учесник на полумаратонот.

Како што дознаваат „Спортски новости“, станува збор за рекреативен тркач (43) кој меѓу последните стигнал до целта и не бил член на ниту еден клуб.

По пристигнувањето на целта тој паднал и од тогаш не покажал знаци на живот.

Викана била медицинска помош од „Брза помош“ која се обидела да го реанимира на лице место, но се што можело е само да се констатира смрт најверојатно како резултат на срцев удар.

Извор: Канал 5