дома информација Македонија го блокира туризмот во Грција

Македонија го блокира туризмот во Грција

167
0

Регионалните медиуми пишуваат дека последиците по туризмот за Грција ова година ќе бидат големи поради затвореноста на границите на Македонија.

Со однос на тоа дека Македонија останува затворена за транзит, граѓаните од другите земји во регионот, особено граѓаните на Србија ќе мора да го користата граничниот премин на Бугарија.

Тоа според репортажите во регионалните медиуми, значително ќе го отежне и пролонгира патувањето.

Патот е подолг, во полошка состојба и бара поголемо внимание од страна на возачите.

Кога Македонија ќе излезе од вонредната состојба и ќе ги олабави целосно мерките вклучително и отворањето на границите останува отворено прашање, но согласно статистиките и зголемениот број на нови заболени, тоа сценарио изгледа далечно да реализирање.

Извор: novosti.rs

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде