дома информација вест Коронавирус: Теско започнува да ги рационализира клучните елементи за да спречи повторување...

Коронавирус: Теско започнува да ги рационализира клучните елементи за да спречи повторување на недостигот

763
0

Теско изјави дека воведува ограничувања за некои клучни најважни работи за домаќинството, само неколку дена откако нејзиниот извршен директор апелираше да не се купува „непотребно“ паника бидејќи се заострени ограничувањата за коронавируси.

Најголемиот ланец супермаркети во Велика Британија откри ограничување од три артикли по потрошувач на брашно, сушени тестенини, тоалетна ролна, бебешки марамчиња и антибактериски марамчиња.

Доаѓа еден ден откако ривалот на „големата четворка“ Морисонс воведе слични мерки, обвинувајќи докази за залихи.

Сите поголеми супермаркети воведоа привремено рационализирање во март, откако на полиците им беа одземени најважните работи во неколку недели пред заклучувањето на КОВИД-19.


Теско рече дека нејзините ограничувања се однесуваат на целата продавница и продажба преку Интернет, иако дигиталните нарачки исто така ќе видат ограничувања на голем број дополнителни производи, како што се ориз и конзервиран зеленчук.

Имаме добра достапност, со многу акции што треба да се обидат и ќе ги охрабриме нашите клиенти да купуваат како што е нормално“, рече во петокот портпаролката на Теско.
За да се осигураме дека секој може да продолжи да купува што е потребно, воведовме ограничувања за купување на големо на мал број производи

Разбирливо е дека одлуката е реакција на доказ за мало покачување на побарувачката за стоката.

Голем производител на тоалетни ролни за Скај Њуз изјави дека неговите клиенти, кои вклучуваат ланци на супермаркети, ги подигнале нарачките за 23% во текот на минатата недела.

Мајк Докер, заеднички управен директор на WEPA Велика Британија, рече:

Научивме повеќе лекции од почетокот на годината, со резервна копија на производствените капацитети и превозниците во режим на подготвеност, силно веруваме дека Велика Британија ќе има доволно залихи на тоалетни ролни, под услов потрошувачите однесувајте се одговорно и постапувајте според советите дадени од супермаркетите при купувањето

Морисонс ја врати границата од три за производи како што се тоалетна ролна, средства за дезинфекција и белило.

Останатите членови на големите четири синџири, Сејнсбери и Асда, допрва ќе воведат никакви ограничувања.
Г-н Луис му рече на Јан Кинг во живо:

Мислам дека Велика Британија виде колку добро се снајде прехранбената индустрија минатиот пат, така што има многу добри залихи на храна.

Ние едноставно не сакаме да видиме враќање на непотребното купување паника затоа што тоа создава тензија во синџирот на снабдување што не е потребно. И затоа, само би ги охрабриле клиентите да продолжат да купуваат како што е нормално

Извор: News skу