Кинезите веќе не се добредојдени никаде во светот, а најмалку на опкружните острови.

Сите летови во кои има Кинези или се откажуваат или јавноста бара владата да ги откаже летовите и да го забрани влезот за Кинески граѓани.

Таков случај е пријавен во Соломонските острови каде е побарано лет со 104 лица од кои повеќето биле Кинези да се откаже.

Непослушноста на владата кон апелите на граѓаните им донела нови случаи на корона вирус на овој остров кој досега не регистрирал ниту еден случај.

Здравствениот систем е пред колапс поради големиот број на пациенти кои се примаат со симптоми на КОВИД19.

Извор: CNN

претходниот член,За една држава која не се вика како што се вика и за еден народ кој го нема тоа што го има
Следната статијаТајланд: Туристите кои ја загадуваат животната средина добиваат смет на нивната домашна адреса