Кога сте секогаш силни, обично ги потиснувате вашите желби, мисли, а понекогаш дури и како се чувствувате. Кога сте секогаш силни, вие сте многу внимателни во откривањето на вашите проблеми на некој друг.

Тоа го гледате како товар на другите луѓе што треба да ги поддржувате, а не тие вие.

И луѓето кои се толку преокупирани со грижата за другите ретко бараат помош. Но, како силна личност, секогаш сами поминувате низ предизвици, и може да дојде момент кога ќе стигнете до точка на кршење.

Вистина е дека на најсилните од нас често им е потребна помош. Сега гледам дека на сите ни треба некој што е малку посилен од нас.

Да, го кажав зборот ПОТРЕБА, збор што го избегнував толку долго, бидејќи изгледаше дека има негативна конотација.

Но, дојдов до сознание дека е во ред да не бидеш силен.

Честопати си велев себеси дека никој не треба да знае ништо за моите борби, бев убедена дека оние кои се силни немаат простор за слаб момент.

Што ако некој ве види како крварите?

Што ако некој ги види солзите што ги чувате за себе?

Што ако некој ги открие вашите најдлабоки соништа и желби во животот?

Нема вина во тоа да сакате некој да ве држи и да се грижи за вас. Нема потреба да се срамиме. Тоа не е слабост. Тоа е всушност вашата сила, затоа што на сите ни треба „некој“ да не потсети дека е во ред да не бидеме секогаш силни.

Тоа е моќта на љувота.

Се разбира, се уште можете да бидете силни за другите. Но, бидете сигурни дека тоа доаѓа од силата што ќе можете да ја одржите.

ИЗВОРПозитиван став
претходниот член,СЗО не одобрува трета доза на вакцина, САД се противи на одлуката
Следната статијаДенеска ќе се собира хуманитарна помош за лицата погодени од пожарите

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде