Дали ВИ сепак е закана за новинарството?

Додека во јавниот простор сѐ почесто се спрекулира околу тоа кои професии ќе останат без луѓе, односно кои луѓе ќе останат без своите професии...

Романот „Далечен брег“ е роман за љубовта како градиво на нашиот идентитет, но и...

Љубовта го менува нашиот идентитет, ја фаворизира лагата наспроти вистината, љубовните очарување ни ја разубавуваат сегашноста и ни најавуваат надежна иднина, љубовните разочарувања не...

Романот „Најслаткиот филџан кафе“ е роман за кафето како симбол на трагите на времето...

Времето е лекувалиште за душата и храм на вистината. Тоа е исполнето со спомени за најслаткиот филџан кафе што сме го испиле во животот...

Александра Тодоровиќ: Потребно е да се пишува за секојдневни херои, најголемите херои се меѓу...

Александра Тодоровиќ е признат и наградуван автор на детска литература, по вокација и образование новинар, кој и својата новинарска кариера може да ја претстави...

Морбиманија – потреба на поединецот постојано да се претставува себе како болен, иако не...

Во животот сте сретнале луѓе кои постојано алудираат на својата влошена здравствена состојба, иако медицината не може да воспостави дијагноза за болест. Понекогаш се...

Зошто успешните луѓе се скромни?

Постои народно верување, кое сигурно сте го слушнале и гласи: „Колку луѓето се поуспешни, толку се поскромни“. Веројатно и искуството од комуникацијата и социјалните...

Зоран Пеневски: Суштински ми е важно како страда автономниот поединец поради неговата духовна доследност...

Во новиот роман „Елегија за белото девојче“, познатиот и признат српски писател и преведувач - Зоран Пеневски, ја претставува личноста на Ксенија Атанасиевиќ, првата...

Новиот роман на Зоран Пеневски посветен на „белото девојче“ е современата „Етика“ од Барух...

Постоењето на еден човек не завршува со неговата природна смрт, но со неговиот заборав. Луѓето се во постојана борба да се спротистават на заборавот....

Млади сликарски таленти во Македонија

Пред нешто повеќе од месец дена се одржа изложба во средно уметничко „Лазар Личеноски”. Првичниот впечаток и оценка од моето присуство на изложбите: одлични...

Матеј Богдановски: Зошто сакаме голем дел од нашето човечко да го препуштиме на компјутерски...

Долго време се говори за последното уметничко дело, за крајот на уметноста, за последниот уметник и секако за тоа колку постиндустриското општество ја помати...
7,849FansLike
262SubscribersSubscribe

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!