-9.2 C
Skopje
Tuesday, January 25, 2022

Стварно е жената што најмногу чита книги во Македонија за осуда, мамицу ви вашу...

Гевгеличанката што читала многу книги е осудена на социјални мрежи. Од „да не си зготвила нешто“ преко „јаден тој маж до тебе“ до „секој со...

Стилска визуелна разновидност

Она што може да се нарече барање стил во сопствениот ликовен приод на уметничката сцена и заземање посебно место во констелацијата на современите ликовни...

Подегутантно ми изгледаат стари луѓе кои се трудат да изгледаат млади, одошто стари луѓе...

Не знам што има срамно или страшно во тоа да се старее и да се биде во поодмината животна возраст. Честопати слушам приказни кои...

Проф. д-р Анис Сефиданис: Историјата се повторува, приказната за судирот на модерниот човек и...

Проф. д-р Анис Сефиданис предава на Факултетот за применети информатички науки, машинска интелигенција и роботика при Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол...

Докторка Гњатовиќ открива: Омикрон не создава имунитет, може да се заразите 2 пати во...

Д-р Марија Гњатовиќ од Институтот за примена на нуклеарна енергија за РТС наведува дека омикронот брзо се шири, и дека има голем притисок врз...

Женска анкета: Кои се подобри љубовници постарите или помладите мажи?

Не постои формула за идеална љубовна комбинација помеѓу маж и жена во смисла на пресметана возрасна разлика која е најкомпатибилна. Но сепак, често слушаме...

И во 21век црквата е институција во која жените се најобесправени!

Религиската одредба и верските симболи отсекогаш биле длабоко проткаени во македонската народна култура и традиција. Религиската одредба во преднационалната историја била главното средство за...

Цуцуловски повикува на прекин на било какви преговори со Бугарија

Било какви преговори со Бугарија, како услов за влез на Македонија во ЕУ се бесмислени, дури и во случај ако Бугарија даде црвсти и...

Хрватски професор Горан Калоѓера: Константин Миладинов почувствувал дека ги разбира разликите меѓу бугарската и...

Tреба да се слават и паметат великаните за да не се изгубат во националната меморија. А Константин бил голем син на македонскиот народ. Школуван...

Михајловски: Ваксајнираните АТП и ВТА овчички ја ставија вакцината не поради тоа што сметаа...

Аусралијан Пфајзер го победи Ѓоковиќ, и тоа на суд, неколку дена пред турнирот на ваксајнираните АТП и ВТА овчички официјално да започне! Во принцип тоа...
7,448FansLike

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!