Сите тежнееме кон „слобода“, но што всушност претставува слободата?!

Слободата е состојба, а секоја состојба е временски конечна. Никој не е слободен во текот на целиот живот. Напротив постојат многу животни ситуации во...

Пандемијата фрли светло на јазот помеѓу богатите и сиромашните, на сиромаштијата и социјално загрозените...

Враќањето во „нормалното“ по корона вирус за многу луѓе значи назад кон наместен и бескрупулозен систем. Пред осум години, интервјуирав човек што планира да...

Како изгледаше заедничкиот живот со мојата партнерка за време на карантинот?

Кога сè надвор е толку хаотично, се чувствуваше удобност во наводнување на растенијата, поминување време со куче - и едноставно бевме сите заедно. Тука нема...

Која е замката на семејствата на прокреација?!

Во правната терминологија и во општествените науки се прави разлика помеѓу семејство на ориентација и семејство на проекреација. Семејствата на ориентација се семејства во...

За каков свет не подготвуваа нашите родители?!

Додека во современо доба родителството се базира на љубов, грижа и внимание кон децата покажано низ нежности, во минатото родителството се засновало на многу...

За сите родители на светот, а пред се за моите!

Дека „родителската љубов“ е безусловна, животот во одредено доба ќе го потврди тоа. Иако додека сме неискусни и млади често сметаме дека родителите не...

Дојади ја супата да не те пипка чичо на празен стомак

Завчера полицијата во Велес уапсила вработен во Специјалниот завод во Демир Капија бидејќи бил фатен како бакнува и допира штитеничка на заводот… Грозна вест нели? Чичко...

Вкусот на кафето и шоља во која се служи

Во правна држава, луѓето најчесто ги темелат своите односи на одговорност и должност. Одговорноста и должноста се етички постулати кои ја демонстрираат разумноста и...

Зошто отворени изборни листи?

Прво и основно – затоа што ние граѓаните ќе можеме поединечно да гласаме за имињата на пратениците на партиските листи, и ние да решаваме...

Ќе бевме среќни, ако аутфитот на Рашела и пиперките на Нина ни беа најголемите...

Бидејќи прочитав дека аутфитот на новата Сирма војвода на ВМРО-ДПМНЕ предизвикал реакции на социјалните мрежи брзам да појаснам дека модифицираната капа што ја носи...
7,849FansLike
262SubscribersSubscribe

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!