Горјан Петревски: Секоја генерација треба да понуди свои вредности и доблести на однесување но...

Со делата на Горјан Петревски растеле и се обликувале голем број на генерации и тој го носи епитетот „најистакнатиот писател на литература за деца...

Горјан Ѓорѓиев: Уметноста не му треба на современиот човек, тој е доволно исполнет со...

Кога ќе ги погледнете неговите дела првата врска што ја создавате како гледач е мотивот на разиграност, раздвиженост и сетилно предизвикување кое преминува во...

Штркова – Кочовска: Фотографијата прикажува различна реалност од онаа што ја знаеме

Во Културно информативниот центар во Скопје е поставена самостојната изложба на фотографии на Катја Штркова - Кочовка. Темата на изложбата е провокативна и актуелна...

Александра Тодоровиќ: Потребно е да се пишува за секојдневни херои, најголемите херои се меѓу...

Александра Тодоровиќ е признат и наградуван автор на детска литература, по вокација и образование новинар, кој и својата новинарска кариера може да ја претстави...

Зоран Пеневски: Суштински ми е важно како страда автономниот поединец поради неговата духовна доследност...

Во новиот роман „Елегија за белото девојче“, познатиот и признат српски писател и преведувач - Зоран Пеневски, ја претставува личноста на Ксенија Атанасиевиќ, првата...

Матеј Богдановски: Зошто сакаме голем дел од нашето човечко да го препуштиме на компјутерски...

Долго време се говори за последното уметничко дело, за крајот на уметноста, за последниот уметник и секако за тоа колку постиндустриското општество ја помати...

Магдалена Стојмановиќ: Образованието е најважниот процес во животот на секој поединец, особено ако е...

1. Дипломиравте на две студиски програми на Филозофскиот факултет при УКИМ; Дипломиравте на Институтот за социологија и Институтот за филозофија. На кој начин таквиот...

Максим Илковски: Приказните се централна точка на нашите животи, тие го возвишуваат интелектот и...

Максим Илковски е млад македонски режисер, кој има долгогодишно искуство во телевизиската продукција, во видео продукцијата, а се појавува и како асистент - режисер...

Марина Атанасовиќ: Жените фотографи можат да креираат слики кои ги прикажуваат жените како моќни...

По повод Интернационалниот ден на жената, 8ми Март, традиционално, секоја година Фото клуб - Куманово организира изложба на фотографии на тема „Жените и фотографијата“....

Драгана Краљевска-Бојковска: Со објавување на содржини како фотографии и видеа на социјалните мрежи може...

Драгана Краљевска - Бојковска е педагог и тренер за личен развој на деца и родители. Авторка е на книгата ,,Афирмации за деца" - Техники...
7,849FansLike
262SubscribersSubscribe

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!