Постојат мажи кои се прекрасни партнери, интересни луѓе, господа, разумни, авантуристи и дефинитивно имаат што да понудат, без разлика дали е за врска, работа или хоби. Која дама не би сакала таков господин до неа? Секоја, но само на зборови.

Вистината е дека таквиот маж покажува посебен став и подготвеност за компромис, но истото го бара и од жената до него. Ова е само врв на ледениот брег – таквиот маж нè тера да излеземе од нашата зона на удобност, да бидеме критични кон луѓето и особено кон самите нас. И ова не е по сечиј вкус, особено ако девојката или жената е навикната претежно да и се додворуваат и да ја обожаваат без никакви примедби.

Тој сака да води љубов а не војна.

Вистинскиот маж е убеден дека агресијата не е начинот преку кој што треба да се средат проблемите . Не треба да покажува мускули и да користи физичка сила за да го постигне она што го сака. Има многу жени кои погрешно го анализираат ваквото однесување и го означуваат својот партнер како слаб карактер.

Тој се бори за полова еднаквост.

Тој ги почитува жените и ги третира како еднакви. Затоа, во врската, според него, правата и обврските се поделени подеднакво. И, ние не зборуваме само за семејниот буџет. Ова вклучува иницијатива за секс, развој на кариерата, домашни задачи.

Има многу жени кои негуваат идеи за феминизам, но се чувствуваат незадоволни ако ја споделат сметката за вечера со партнерот. Затоа не е изненадување што ваквото однесување не би било по нивна желба.

Тој дава и бара искреност.

Вистинскиот маж не игра игри. Тој сака чиста и јасна комуникација, без реченици кои се нејасни. Тој не се возбудува од гласини, наговестувања или нерешителност. Зборот не знам не постои во нивниот вокабулар. Ова однесување би било вистински предизвик за жените кои „не знаат што сакаат“ и „не се сигурни за преземање на следниот чекор“.

Целата статија прочитајте ја на Трибуна