дома животен стил Луѓето кои повеќе зборуваат имаат помалку брчки на лицето

Луѓето кои повеќе зборуваат имаат помалку брчки на лицето

808
0

Лицето е составено од мускули што анатомски спаѓаат во групата на фацијални мускули.

Како и секој друг мускул, на колку повеќе активности се изложени фацијалните мускули толку се подобра форма и имаат подобар тонус.

Најдобар начин да се „вежбаат“ фацијалните мускули е зборувањето, кое ги активира скоро сите фацијални мускули и секако смеењето.

Тонусот на мускулите спречува појава на брчки и дава свеж изглед на кожата на лицето.