Специфичните фобии имаат тенденција да бидат неверојатно специфични. Некои толку многу што можат да влијаат само на мал број луѓе истовремено.

Тешко е да се идентификуваат овие, бидејќи повеќето луѓе не пријавуваат необичен страв кај своите лекари.

Дали сте слушнале за „страв од кокошки“ (Алексторофобија). Тоа е еден од најретките стравови, но сепак го имаат мал број на луѓе на планетава.

Примери за некои од поневообичаените фобии вклучуваат:

Алекторофобија, страв од кокошки
Ономатофобија, страв од имиња
Погонофобија, страв од брада
Нефобија, страв од облаци
Криофобија, страв од мраз или студ

претходниот член,ПАПАГАЛИТЕ се чести миленичиња во домовите на многу луѓе, а еве за што се може да ви послужи ова милениче
Следната статијаМИНИСТРЕ ТРОПНЕТЕ НА МАСА, ПА ПОСЛЕ СЛИКАЈТЕ СЕ СО КОГО САКАТЕ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде