дома животен стил Коронавирус: Како да летате за време на глобална пандемија (ВИДЕО)

Коронавирус: Како да летате за време на глобална пандемија (ВИДЕО)

722
0

Летањето со авион и одењето на одмор изгледа и се чувствува многу поразлично во споредба пред почетокот на 2020 година.

Аеродромите и авиокомпаниите прават промени во начинот на кој работат за да ги вратат патниците повторно гарантирајќи им здравствена заштита.

Овие вклучуваат мерки кои помагаат да се намалат шансите за ширење на коронавирусот, да се обезбеди социјално дистанцирање и да се намали бројот на нешта што патниците треба да ги допрат познати како „точки за контакт“.

Владата на Велика Британија објави совети за тоа што можете да направите за да бидете безбедни додека летате. Во моментов ги разгледува своите мерки за барање на луѓето да се стават во карантин кога ќе се вратат во Велика Британија.

Видеото може да го погледнете на линкот подолу:

https://www.bbc.com/news/av/embed/p08j8pwx/53142063

Извор: BBC

претходниот член,Во овој период посебно внимавајте, симптомите на стомачен вирус се слични со симптоми на КОВИД19
Следната статијаЗадолжителни заштитни маски, дистанца, пластични паравани помеѓу масите – Како изгледа учебна година за време на пандемија?!