7.8 C
Skopje
Monday, November 29, 2021

Како изгледаше заедничкиот живот со мојата партнерка за време на карантинот?

0
Кога сè надвор е толку хаотично, се чувствуваше удобност во наводнување на растенијата, поминување време со куче - и едноставно бевме сите заедно. Тука нема...

Деливери на суети

0
Да, имаше казино деливери, веројатно со казината ќе се расправате на врата повеќе одошто со Јеховините сведоци. Во доба на епидемија се се базира...

Парите или граѓаните

0
Пратениците, тие на блокови смртно спротивставени политички непријатели – патриоти против предавници, чесни против измамници и лажговци, тие што се за – против тие...

Бруно Латур: Пандемијата е илустрација на мрежната теорија

0
Во раните денови од појавата на пандемијата предизвикана со КОВИД19 и воведување на мерките за спречување на ширење на епидемијата, филозофот Бруно Латур...

Пандемијата фрли светло на јазот помеѓу богатите и сиромашните, на сиромаштијата и социјално загрозените...

0
Враќањето во „нормалното“ по корона вирус за многу луѓе значи назад кон наместен и бескрупулозен систем. Пред осум години, интервјуирав човек што планира да...

Колумна за Марк Шагал: Сликарството како поезија

0
Марк Шагал (еврејски сликар роден во Белорусија 1887-1985) е еден од оние модерни уметници кои ја следат традицијата, и тоа со современ приод кон...

Тито е наш, Гоце ќе го делиме!

0
На Захариева не треба да и се посветуваат критики, говори полни со омраза и девалвирачки коментари. За неа само пофалби. Што би рекол ренесансниот...

Мохамед Реза Шајариан: Кога времето запре за Иран

0
Мохамад Реза Шајаријан, „принцот на персиската музика“ почина на 8 октомври, оставајќи ги Иранците во тага во и надвор од својата татковина. Како можам да...

Современите ликовни тенденции на творечкиот немирен дух на Тања Балиќ

0
Исклучителна е можноста да се презентираат последните остварувања на добро позната уметница Тања Балаќ (родена 1968 во Скопје), која пред публиката покажа еден нов...

Постизборната еуфорија бргу ќе мине, а што ќе остане?

0
Изборите завршија, гласачите ги направија своите избори, луѓето во Македонија се важни само додека ја имаат улогата на гласачи, а потоа бргу се заборава...
7,448FansLike

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!